Avesta (Avestavallen) konstgräs
28 mars 2023
00:00

Referat: Avesta AIK - Fagersta Södra IK

Det blev förlust för Södra med 2-3 när man mötte Avesta AIK på bortaplan på tisdagskvällen. Avesta började bäst och hade bollinnehavet i matchinledningen utan att skapa nå farligheter , närmast var ett avslut från snäv vinkel som Oscar i södramålet räddade lätt i den 15.e minuten , Avesta hade även en boll inne i målet strax efteråt men som blev avvinkat för offside. Södra börjar att ta för sig alltmer och tar över kommandot efter ca 20 min där både Mahdi Hosaini och Wille Klasén har var sitt läge. Istället tar Avesta ledningen i den 26.e minuten på straff . Södra går för kvittering i slutet på färsta där Serge Herman har 2 jättelägen utan att han får dit bollen. 1-0 till Avesta i halvtid .
Kvitteringen kommer i den andra halvleken istället då inbytte 17-årige Adam Abdulghani nätar till 1-1 i den 54:e efter att Wille testat målisen som lämnar en retur . Södra fortsätter att trycka på och har några riktigt fina lägen bl a så nickar Serge Hermann mot mål där Avestas keeper gör en jätteräddning på nicken. Södra tar ledningen med 2-1 genom Wille Klasén i den 67:e minuten som dunkar in bollen på halvvolley efter mycket fint förarbete utav Adam A. Hemmalaget kvitterar omedelbart efter södras mål då klasspelaren Rasmus Lindgren gör 2-2 efter en kort hörna där södraspelarna borde varit mer vakna . Avesta gör oxå 3-2 i den 80:e minuten och fastställer slutresultatet. Södras mittfält i första halvlek bestod utav Aron Granqvist 16 år ,Teddy Abimana 16år Mahdi Hosaini 19 år och åldermannen George Minassian 20 år, där fick man tampas med duktige Rasmus Lindgren i Avesta som spelat på elitnivå och även gjort nån match allsvenskan . Nu återstår det 1 träningsmatch innan serien drar igång annandag påsk. Fanna BK från div 3 står för motståndet på lördag